Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

I Blomsterkassen har vi en dygtig kok, der hver dag laver lækker, økologisk og varieret mad til børnene. Vi har stort fokus på, at børnene har mulighed for at prøve kræfter med al slags mad i forbindelse med måltiderne. Derfor sørger vi for at komme omkring alt slags mad gennem en madplan og har suppedag, køddag, fiskedag samt grøddag, og vi giver børnene mulighed for at se, røre og smage på alt.

På madplanen er der QR-koder til små film om, hvor maden kommer fra, og hvordan den ender på bordet. Dem opfordrer vi vores forældre til at bruge og til at snakke med børnene om ugens madplan, så vi bygger bro mellem maden, de spiser hjemme og hos os. 

Vi spiser kød i et begrænset omfang og har i stedet fokus på at få masser af grønt og bælgfrugter på tallerkenen. Vi serverer morgenmad, frokost og eftermiddagsmad for børnene og al vores kød er halalslagtet. Vi tilbyder alternative diæter med udgangspunkt i lægeerklæringer ved allergimæssige behov.

Det pædagogiske måltid

Måltidet er et vigtigt samlingspunkt i løbet af dagen og et vigtigt værktøj i det pædagogiske arbejde både, når det handler om madmod og selvhjulpenhed. Vi bruger aktivt måltidet til at vise børnene, hvordan man er en del af fælleskabet omkring madsituationen og en aktiv medspiller, så vidt muligt. 

Det at spise sammen og være sammen om maden opfordrer børn til at smage på maden og være nysgerrige på ingredienser og smage. I Blomsterkassen opfordrer vi altid alle til at smage på alt og gør meget ud af, at vi kan se, hvad vi spiser - så vi har altid billeder på madplanen og sørger for, at den er placeret i børnehøjde, så vi stimulerer børnenes nysgerrighed.  

Vi spiser altid i mindre grupper, så den voksne har mulighed for at være nærværende overfor det enkelte barn og styre samtalen,  som altid er forankret i den mad, vi spiser. Vi snakker om forskellen på råvarer, hvor de kommer fra, og hvordan de smager i maden. Sådan sikrer vi, at børnene bliver fortrolige med det, de spiser og går nysgerrigt til måltidet og nye madvarer. 

Sukkerpolitik 

Vi har en sukkerpolitik, der overordnet betyder, at vi bruger sukker udelukkende som krydderi i maden på lige fod med eksempelvis salt. Vi serverer kage til høstfest samt spiser æbleskiver med syltetøj til julefesten.

Derfor beder vi også om, at I ved fødselsdage giver jeres barn eksempelvis frugt, boller eller andet uden tilsat sukker med at dele ud. Hvis I er i tvivl, så spørg gerne jeres stuepersonale.